Uw gootsteen overspuiten

Een professional kan uw witte keukenkraan in de oorspronkelijke staat herstellen met behulp van een speciale techniek die bekend staat als reglazing. Dit proces is ideaal voor oudere porseleinen spoelbakken die moeilijk zelf te repareren zijn. Het is een snelle en goedkope manier om uw badkamer er weer als nieuw uit te laten zien. Je kunt ook experimenteren met een nieuwe kleur door je gootsteen te vernieuwen. En het kan veel goedkoper zijn dan een complete keukenrenovatie.

Laat je gootsteen zelf weer opduiken

U kunt uw gootsteen zelf weer opduiken als u vertrouwd bent met een verfkwast en een schuurmachine. U kunt ook een reparatieset gebruiken om de kleur van uw gootsteen te veranderen. Dit proces omvat het schuren van het oppervlak van het oude materiaal en het aanbrengen van een nieuwe coating. De eerste laag moet een uur drogen voordat een tweede laag verf wordt aangebracht. Zodra dit is gebeurd, moet de opnieuw afgewerkte gootsteen functioneel en waterdicht zijn voordat deze opnieuw wordt gebruikt.

witte kleur

Je kunt er ook voor kiezen om een ​​andere kleur voor je spoelbak te gebruiken. De meest populaire kleur voor spoelbakken is wit, maar u kunt verschillende kleuren gebruiken om bij uw inrichting te passen. Terwijl roestvrijstalen spoelbakken er industriëler uitzien, kunt u spoelbakken van porseleinen materialen vinden. Dit soort materialen hebben een glanzende afwerking en zijn aantrekkelijker dan hun roestvrijstalen tegenhangers. Hoewel een trendy kleur een korte tijd meegaat, zal deze na een paar jaar waarschijnlijk uit de mode raken. Een meer permanente oplossing is om je hele keuken opnieuw in te richten en je gootsteen te vervangen.

Als u uw gootsteen opnieuw wilt opvullen, kunt u eerst een epoxyprimer gebruiken en vervolgens de gootsteen in een andere kleur schilderen. Nadat de primer is opgedroogd, kunt u de aflak aanbrengen met een hoogwaardige kwast. Het is het beste om de aflak tussen de lagen door volledig te laten drogen. Als je je gootsteen niet wilt beschadigen, kun je een andere kleur gebruiken om hem op te fleuren.

Overspuiten

Als u de kleur van uw gootsteen wilt veranderen, kunt u deze zelf overspuiten. Dit is een eenvoudig proces en vereist een professional. Maar u moet zich ervan bewust zijn dat er verschillende stappen zijn om een ​​gootsteen opnieuw af te werken. Sommige huiseigenaren zullen proberen het zelf te repareren, terwijl anderen een professional inhuren om het werk voor hen te doen. Als u niet over de vaardigheden beschikt om dit te doen, kunt u iemand die u kent vragen om uw gootsteen opnieuw af te werken.

Nadat de gootsteen is schoongemaakt, kunt u de verf gebruiken om de kleur van uw gootsteen te veranderen. Het is een relatief eenvoudig proces als u de instructies van de fabrikant volgt. U moet twee verschillende soorten overspuitproducten gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om je spoelbak te verven met een nieuwe verf of een nieuwe kleur. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je je aanrecht niet moet schilderen als je niet wilt dat het eruitziet zoals je al hebt.