Een druppel in een wastafel verwijderen en vervangen?

f:id:lunask:20220330175330j:plain

Een inloopgootsteen kan eenvoudig worden verwijderd en vervangen. Voordat u begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de watertoevoer is afgesloten. Koppel de afvoerleidingen van de gootsteen los en ontkoppel de watertoevoerleidingen bij de kraan. Verwijder daarna de inloopgootsteen en maak deze goed schoon met een huishoudreiniger. Gebruik een plamuurmes en een rubberen hamer om de oude kit van de randen van het aanrecht te schrapen en te laten zinken.

Bevestig de P-trap

Schroef vervolgens de slipmoer op de P-trap en het staartstuk van de gootsteen los. Dit maakt de verbinding losser en maakt de vervanging gemakkelijker. Bevestig nu de water- en afvoerleidingen van de gootsteen. U kunt de bestaande leidingen hergebruiken. Als je klaar bent, draai je de kraan weer open om te controleren op lekken. Bevestig vervolgens de P-trap en het staartstuk en installeer ze vervolgens.

Een gootsteen op een voetstuk verwijderen

Nu kunt u de gootsteen uit het gat trekken. Dit kan een wastafel op een voetstuk zijn of een inloopgootsteen. Om een ​​gootsteen op een voetstuk te verwijderen, zoekt u de clips en tilt u deze uit het voetstuk. Het is belangrijk om te onthouden dat u eerst de gootsteen van het aanrecht of het voetstuk moet losmaken. Anders kunt u de gootsteen niet verwijderen. De volgende stap is het loskoppelen van de afvoerleidingen.

Het staartstuk nodig

Wanneer u een inloopgootsteen verwijdert, moet u het staartstuk vinden dat deze op zijn plaats houdt. Dit stuk bevindt zich meestal onder de gootsteen. Een voetstukgootsteen kan van een aanrecht of voetstuk worden verwijderd door het onderste stuk te verwijderen. Zodra de onderste helft van het voetstuk is verwijderd, moet u de poten van het voetstuk verwijderen. Een sokkelgootsteen kan ook worden verwijderd door deze van de bodem op te tillen.

Gebruik een platte schroevendraaier

Afhankelijk van het model spoelbak kan het lastig zijn om een ​​druppel in de spoelbak te krijgen. U kunt echter nog steeds een druppel in een fonteinkraan zwart vervangen door de juiste onderdelen. Als je de schroevendraaier niet kunt vinden, probeer dan een schroevendraaier te vinden in plaats van een platte schroevendraaier. Probeer ook een tang te gebruiken bij het verwijderen van de P-trap.

Koppel de watertoevoer los

De eerste stap bij het verwijderen van een druppel in een wastafel is het loskoppelen van de watertoevoer. In sommige gevallen kan dit lastig zijn. Als u te maken heeft met een kraan, moet u de toevoerleidingen loskoppelen voordat u probeert de gootsteen te verwijderen. Vaak kun je de leidingen hergebruiken, maar het is makkelijker om een ​​gootsteen zonder te verwijderen. U kunt een tang gebruiken om hem in de behuizing te houden.